201912.24
0
2

FELICES FESTES & PRÓSPER 2020

Per el present US DESITGEM UNES FAMILIARS I FELICES FESTES!; festes on respirem i transmetem profunda «pau»; aquella pau que va inspirar a Joan Baptista Muntada i Macau en el seu poema publicat al seu llibre «EUCARISTIA» de l’any 1952.

«La Pau» Volem la pau Senyor! / no pas aquella pau dels cementiris / ni aquella pau que sembla presó / ni el moment de repòs en els martiris; / volem pau de debó.

No aquella pau de les trinxeres buides / per on ronda, callat ja, algun canó. / Déu dels exèrcits, que dels pobles cuides / us demanem la pau, que és com un do.

Aquell repòs assossegat del viure, / que a l’home manté ferm de soca a rel / i li permet de tant en tant somriure / i de mirar-se amb goig, de lluny, el Cel.

Aquella pau que les famílies lliga, / els avis amb els nets, -doblement fills-; / que als pares i a les mares tan obliga, / fets una pinya contra tots perills.

La pau agermanant rics amb els pobres; / el savi -si algú n’és- amb l’ignorant; / que ens repartim el pa, -que n’hi ha de sobres!- / i sigui l’home just pel seu semblant.

Encara més: que arreu del món floreixi, / quan la justícia s’hagi practicat, / un xic d’amor de Déu, que ens beneeixi, /donant més del que es just, per Caritat.

Volem la pau, Senyor! / perquè cada home i cada poble us cridi / i vos invoqui tal i com sap i sent / que cap Nació mai caigui en el lubridi / i germà ens sigui tota raça i gent.

Que la gràcia de la Pau, un jorn de promesa / pels àngels del Portal, / vingui a nosaltres com una Hòstia encesa. / i, pel Déu eternal, / sigui guardada dintre l’arquimesa / del sagrari del Crist viu i real.